foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
************************* ************************* *************************   Esküvődön dolgod nincs,******* Csak a mosoly, mi nagy kincs,***** Rendben zajló vacsora,*********** Már jön is a torta, nézz oda, ***** Menyasszonytánc, kondér tele,*****************   Érd el mindezt csakis vele, Segít Neked hidd el már,   Béla Vőfély Terád vár.

Egyre szerteágazóbb verziók adottak az esküvői meghívók tárgyában és egyre többeknek púp a dolog a hátán. Mit lehet tenni?

A klasszikus megoldásban szépen felöltözve az Ifjú Pár végiglátogatja a leendő násznépet, minden helyen legalább egy-másfél órát töltve hívja meg a családokat, vendégeket esküvőjükre. Mindehhez szépséges meghívót átadva emlékként és egyben emlékeztetőként. A meghívókat általában 4-5 hónappal a Nagy Nap előtt szokták kiosztani.

Manapság ez a módszer egyre kevésbé gyakori. A nagy rohanó hétköznapokban, főleg a nagy létszámú esküvők esetében elhúzódik a dolog. Látni olyan esetet is, ahol maga a meghívó az esküvő előtt 3 héttel készül el, sőt olyan esküvőt is, ahol maga az invitáció az esküvő napját követően, emlékként kerül átadásra. De akkor mi értelme van?

Áthidalandó több olyan megoldás is van, ami napjaink digitális világában futótűzként terjed:

Videós meghívó

Ilyenkor az Ifjú Pár részvételével és főszereplésével az esküvői videós készít egy vicces meghívó anyagot, ami valamelyik nagy videómegosztóra töltenek fel és a linket küldik körbe. 

Weboldal hírlevél

Ebben az esetben a Párok egyedi esküvői honlapot üzemeltetnek, amely nem csak statikus verzió, hanem belépve felület, amin a násznép a Párral értekezhet. Az oldal által küldött első hírlevél maga a meghívó.

A fentiek a fiatalok körében egyre terjednek, viszont két dolgot érdemes megfontolni:

- az idősebb, esetleg internetet nem, vagy nem jól használókhoz kevésbé jut el az újszerű meghívó, illetve 

- ők hiányolhatják is a papír alapú meghívót.

Röviden a lényeg: ha szeretnétek papír alapú meghívót, akkor az érdemes időben megcsináltatni és ki is hordani a vendégeknek, ha valamelyik digitális formáció mellett döntötök, érdemes az idősebbek részére megmutatni is, nehogy lemaradjanak róla.

Ha többet szeretnél tudni, itt összefoglaltam mindent, ami a szuper esküvőhöz kell :) Esküvők Tudástára


A kép forrása: www.einvite.com