foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
************************* ************************* *************************   Esküvődön dolgod nincs,******* Csak a mosoly, mi nagy kincs,***** Rendben zajló vacsora,*********** Már jön is a torta, nézz oda, ***** Menyasszonytánc, kondér tele,*****************   Érd el mindezt csakis vele, Segít Neked hidd el már,   Béla Vőfély Terád vár.

A rövid válasz, hogy igen és nem is kevés, a hosszabb a Bővebben után :)

Alapvetően két csoportba kell osztani a koszorúslányokat korosztály szerint.
A picik, vagyis a gyerekek egyik legtündéribb résztvevői az esküvőknek, sok esetben bevonuláskor kísérik a menyasszonyt, illetve előfordul, hogy a gyűrűket is egyikük viszi be. Emellett sziromszórás és/vagy buborékfújás is feladatuk szokott lenni. Fontos, hogy egy „éles” esküvői szituáció teljesen más, mint otthon sokszor elgyakorolni a gyűrűpárna tartását, vagy a szirmok szórását, a sok ember és a felfokozott hangulat miatt sok csemete kihátrál a feladat mögül közvetlenül a kezdéskor. Ilyenkor nem szabad erőltetni, mert a könnyes szemű és/vagy durcás kisgyerek bevonulásánál kevés furább dolog van. Fontos, hogy miután ilyen fajta „visszalépő rizikó” van a kicsiknél, az Ifjú Pár se érezze ezt kiemelt dolognak és adott esetben ne legyen csalódott, ha szórja a kicsi a szirmokat, szép, ha nem, hát nem… 

A felnőtt koszorúslányoknak többrétű a feladata. Egyrészt ők is bevonulhatnak és szórhatnak szirmot, illetve vihetik a menyasszony ruháját, fátylát, de ennél fontosabb, hogy az egész nap során a kezdetektől (sminkelés) a lakodalom zárásáig a menyasszony mellett vannak és lesik minden kívánságát. Ha kell, elkísérik a mosdóba és segítenek, ha kell, egy pohár vizet hoznak a Párnak. (Ebben persze a vőfély is besegít :) ). Ezen felül a koszorúslányok dolga, hogy aktívan kivegyék a részüket a lagzi buli részéből, azaz koszorúlány táncol, sokat táncol, sikít, körbetáncolja a csajos nótáknál a menyasszonyt ésatöbbi! :)Utóbbi feladat jóval fontosabb az igazán emlékezetes esküvőhöz, mint hogy mennyire csinos a ruhájuk, vagy a sminkjük… Urak, akik párja koszorúslány lesz: érdemes tudni, hogy illik követni a barátnőket ilyen esetekben, azaz ha nem is vagyok táncos lábúak, akkor is érdemes bepróbálkozni, de legalább engedni az asszonykát, hogy a feladatát jól el tudja látni :)

Ha többet szeretnél tudni, itt összefoglaltam mindent, ami a szuper esküvőhöz kell :) Esküvők Tudástára