foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
************************* ************************* *************************   Esküvődön dolgod nincs,******* Csak a mosoly, mi nagy kincs,***** Rendben zajló vacsora,*********** Már jön is a torta, nézz oda, ***** Menyasszonytánc, kondér tele,*****************   Érd el mindezt csakis vele, Segít Neked hidd el már,   Béla Vőfély Terád vár.

Pont ellentétesen kell bevonulni a templomba és a polgári szertartásra! :)

Így van, pont ellentétesen kell állnia a hölgyeknek és az uraknak a két szertartásra bevonuláskor. Abban egyetértés van, hogy a feleség a férj jobb oldalán vonul, a különbség az, hogy az egyházi szertartásokon ezt a jogot csak a ceremónia után kapja meg a Pár, míg a polgári esetében megelőlegezik ezt a házasulandóknak :)

A templomba bevonulás esetében az urak bal oldalán állnak a hölgyek (bal oldali oldalborda, ugye :)). Ez akkor is igaz, ha az Ifjú Pár együtt vonul és akkor is, ha pl. örömszülők kísérik be a fiatalokat. 


A polgári szertartáson az urak jobb oldalán állnak a hölgyek, akár közösen vonul be a Pár, akár külön-külön más személy kíséretében :)
Ami érdekes, hogy a templomból kivonulni már úgy fognak a házasulandók, hogy a vőlegény jobbján áll a menyasszony, hiszen akkor már kiérdemelték ezt :)

De ne aggódjatok, a vőfély dolga a bevonulás előtt a sorrend beállítása és a párok összeállítása is, így ha kimegy a fejetekből, mi majd segítünk :)
Ha többet szeretnél tudni, itt összefoglaltam mindent, ami a szuper esküvőhöz kell :)

A kép forrása: redboxweddings.com