foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
************************* ************************* *************************   Esküvődön dolgod nincs,******* Csak a mosoly, mi nagy kincs,***** Rendben zajló vacsora,*********** Már jön is a torta, nézz oda, ***** Menyasszonytánc, kondér tele,*****************   Érd el mindezt csakis vele, Segít Neked hidd el már,   Béla Vőfély Terád vár.

Sokan hitetlenkedve olvashatják e sorokat, de mégis a tapasztalat azt mondatja velem, hogy muszáj őket leírni, a figyelmeteket a témára felhívni! Öltözködés az esküvőkön!

Az esküvők hagyományosan „kiöltözős bulik”, azaz szép öltöny, csinos rucik, smink, fodrász, és mindez nem csak az Ifjú Párnak a privilégiuma, hanem a násznép dolga is! A vendégsereg az esetek többségében teszi is a dolgát, rájuk kevésbé is kell ilyen szempontból figyelni, valamint ráhatásotok is talán kevesebb van a ruházatukra, mint például a szolgáltatókra.

A szolgáltató ugyanis nem vendég, de minden fotósnak, videósnak, vőfélynek, ceremóniamesternek, lemezlovasnak, vagy épp a zenészeknek is pontosan tudniuk kell, hogy milyen rendezvényen dolgoznak! Sajnos volt „szerencsém” látni több olyan kollegát, akik a nagy melegben kétharmados, vagy még annál is rövidebb nadrágban, vagy épp pólóban végezték a dolgukat! 

Nem hiszem, hogy valaki rosszabb fotós lesz, ha nem az alkalomhoz illően van felöltözve, de erre azért nagyon érdemes odafigyelni! Egy szolgáltató se lógjon már ilyen irányban ki a tömegből, mert sokakat megbotránkoztat, ne erről, hanem a menyasszony szépségéről, a vőlegény vagányságáról menjen a diskurzus, vagy arról, hogy ekkor mulatozást még esküvőn nem láttak!

Félreértés ne essék, nem elvárható, vagy nem célszerű elvárni, hogy negyven fokban hosszú ujjú ingben dolgozzon egy fotós, de ingben! Ahogy nem kell zakóban videózni, vagy zenélni sem kánikulában, de hosszú nadrágban igen! Úgy vélem, hogy a józanész segíti a megítélést, és a szolgáltatók nagy többségénél nincs is ezzel probléma, de mégis a tapasztalatokból kiindulva célszerű rákérdezni a találkozónál az öltözékre, hogy ne legyenek ebből félreértések.  

Ha többet szeretnél tudni, itt összefoglaltam mindent, ami a szuper esküvőhöz kell :) Esküvők Tudástára